Svijet Rusija uložila veto na rezoluciju UN-a o Siriji: “Stali su na pogešnu stranu”

Rusija je uložila veto na rezoluciju UN-a koja osuđuje hemijski napad u Siriji i zahtijeva brzu istragu, piše “Independent”.

 Svijet Rusija uložila veto na rezoluciju UN-a o Siriji: “Stali su na pogešnu stranu”

Rezoluciju su podržale SAD, Velika Britanija i Francuska. Deset država glasalo je za, Rusija i Bolivija uložile su veto, a Kina, Kazahstan i Etiopija su suzdržane, piše “Index“…

Boris Johnson “zgrožen” ovom odlukom

Ovo je već osmi puta da je Rusija uložila veto na odluku o Siriji. Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je da je “zgrožen” tom odlukom i da je time Rusija “stala na pogrešnu stranu rasprave”.

Ranije je američki državni sekretar Rex Tillerson upozorio na nepovjerenje između SAD-a i Rusije nakon sve većih tenzija oko rata u Siriji.

Putin: Povjerenje je ugroženo od kada je Trump postao predsjednik

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je povjerenje između dvije države ugroženo od kada je Donald Trump postao predsjednik, te ispalio rakete u Siriji da bi kaznio ruskog saveznika zbog navodnog hemijskog napada.

Većina međunarodne zajednice za napad u Idlibu je okrivila sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Sirijska je vlada porekla odgovornost za hemijski napad, te okrivila pobunjeničke grupe.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš