Dragaš: Obilježena 15. godišnjica od proglašenja nezavisnosti Kosova

Svečanom akademijom u Sali SO Dragaš počeo je splet kulturnih aktivnosti povodom 15. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova. Svečana sjednica je počela intoniranjem Kosovske himne, a zatim je proučena dova za pale šehide tokom rata za sticanje nezavisnosti Kosova

---

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Opštine Dragaš, Bedžet Dželjadini  podsjetio je na sve one koji su dali živote za Kosovsku nezavisnost,
“Danas smo se okupili ovdje na ovoj svečanoj sjednici da obilježimo i podijelimo najviši  historijski trenutak naroda Kosova, 17. februar 2008. godine, najjedinstveniji trenutak slobode - nezavisnost Kosova.  I danas, kao i prije 15 godina, emocije i osjećaji su isti", kazao je gradonačelnik Opštine i nastavio.


"Danas se klanjamo sa najdubljem poštovanjem  kosovskim ikonama, arhitekti kosovske nezavisnosti, historijskom predsjedniku dr. Ibrahimu Rugovi.
Danas se klanjamo sa dubokom poštovanjem simbolu ustanka i nacionalne žrtve legendarnom komandantu Ademu Jashariju  i njegovoj porodici.
Također, posebna hvala i čast prijateljskim zemaljama koje su se  u najgorim vremenima našli u blizini naroda Kosova, sa posebno NATO savezu.
Ali najveća zahvalnost pripada svemoćnom Bogu, što je  danas  Kosovo nezavisna država.
Zato moramo raditi i napredovati u svim oblastima života, sa fokusom na našu Opštinu. Svi zajedno, bez obzira na partijsku ili etničku pripadnost, da se zalažemo za bolju dobrobit naših generacija i onih koji će doći poslije nas. Da radimo i gradimo svoju Opštinu i našu državu. Jačanje naših odnosa sa prijateljskim zemljama, rad na ispunjavanju obaveza kao Opštine i države ka novim priznanjima, putu ka članstvu u EU, NATO i drugim međunarodnim organizacijama, u trajnom prijateljstvu sa našim najjačim saveznikom, SAD, Evropom i drugim prijateljskim zemljama, kazao je između ostalog gradonačelnik Opštine Bedžet Dželjadini,
Nakon toga se prisutnima obratio i potpredsjednik Opštine Dragaš, Fejsal Halilović. On je između ostalog naglasio. “Poštovani predsjedniče dozvolite mi da svim građanima naše Opštine, Republike Kosova, vama lično i svima ovdje prisutnima, u moje ime i u ime nevećinske zajednice poželim sretan Dan nezavisnosti.

Uveren sam da je naša Opština na dobrom putu, ali na nama je i dalje velika odgovornost u preduzimanju koraka za dalji i bolji napredak naše opštine, time i jačanju države, solidarnosti, poštovanje različitih duhovnih i kulturnih vrednosti   kazao je Fejsal Halilović, potpredsjednik za zajednice..
 Prisutnima su obratili i čestitali praznik, , predstavnik veterana iz Dragaša i predstavnik porodice palih boraca.  Nakon završetka svečane akademije organizovana je posjeta mezarju palih boraca u Dragašu i selu Buqe, a nakon toga organizovan je boga kulturni program u Sali Doma kulture,

 

Izvor: (Redakcija, gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš