Jak olujni vjetar praćen snjegom kao i veoma niske temperature pogodili opštinu Dragaš

Usprkos niskim temperaturama i snijegu koji je padao praćen jakim vjetrom tokom vikenda, svi lokalni i regionalni putni pravci u Opštini Dragaš su prohodni.

Na pojedinim putnim pravcima ima leda, kao i smetova pa se preporučuje oprez vozačima.Visina snježnog pokrivača kreće se od 5 pa do 30 centimetra u zavisnosti od naselja.

Opštinska služba za održavanja lokalnih puteva je u stanju pripravnosti i svojim mehanizacijom redovno obilazi naselja.

„ Naše ekipe su su u stanju pripravnosti i  radimo u tri smjene. Naša mehanizacija, kamioni traktori  su u stalnom pokretu i pokušavamo da održimo prohodnost puteva prema svim naseljima”, kazao je za gorapress, gradonačelnik Opštine Dragaš Bedžet Dželjadini.

Direktor javnih službi Nuhija Tairovci kazao je za naš portal, da je i put prema zvaničnim graničnim prelazima sa Albanijom od danas u nadležnosti Opštine, te da regionalna kompanija neće ove godine održavati put. "Ovu sam informaciju dobio od komandira pogranične policije i mi ćemo kao Opština od danas sa svojom mehanizacijom održavati put prema graničnim prelazima", kazao je Tairovci.

Zbog jakog vjetra koji je duvao u noći između subote i nedjelje nekoliko sela je ostalo bez struje, ali kakao su nas nadležni iz KEDS-a izvijestili  tokom dana su svi  kvarovi sanirani pa je  uspostavljeno i redovno snabdijevanje strujom

Usprkos nevremenu sve službe su u Opštini Dragaš  danas otvorene, a  danas je počelo i drugo polugodište pa se nastava u svim školama odvija redovno.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš