Riječ urednika

Poštovani čitaoci!

Premda nam je najvišim pravnim aktom, odnosno Ustavom Kosova  zagarantovano  podjednako pravo na informisanje, kao i građanima većinske zajednice, a obzirom da određene odredbe Ustava koje se tiču informisanja nisu u potpunosti ispoštovane.

Mi smo nažalost danas zbog ograničenog vremena na državnoj televiziji, te nepostojanju pisanih medija koji se finasuiraju  iz budžeta države prinuđeni da ispred navladine organizacije „KORITNIK“ pokrenemo web portal „Gora Press“, koji će pokušati da ispravi ovakvu nepravdu.

Nadamo se da ćemo ovim projektom izvršiti dodatni pritisak na Kosovsku vlast da finasira štampanje pisanih medija i omogući manjinama cjelodnevni program na državnoj televiziji.

Svesni smo da nećemo biti dostupni svima zbog određenih poteškoća  u pristupu elektronskoj tehnologiji, te činjenice da  starija populacija koja živi u Gori ne koristi internet, ali smo sigurni da nećemo stati na ovome i učinićemo sve da građani naše zajednice ne žive u informativnom mraku koji nije karakteristika i obelježje 21. vjeka.

Želja nam je da vas na što  je moguće  objektivniji način informišemo, o svim događajima  prje svega iz naše  ljepe  Gore, a i Kosova, regiona i svjeta.

Obvaveza  nam je da sve aktuelne informacije objavljujemo na  našim web portalu koji će imati za cilj i da ujedini našu posvađanu i podeljenu zajednicu, kao i da utičemo na lidere pojedinih političkih partija da svoju  politiku ne grade na antagonizmu unutar zajednice, i da više na podjelama ne opstaju  godinama na vlast.

Pišite nam, i dajte nam predloge da bi vaš web portal bio  sadršajniji i bogatiji sa informacijama.

 

Urednik web portala gorapress.net
Uzair Hamza

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš