Četrdeset Albanaca, među njima dvoje sa Kosova, evakuisani iz Izraela

Četrdeset Albanaca, među kojima su i državljani Kosova i Severne Makedonije, evakuisani su 8. oktobra uveče iz Izraela u Albaniju, saopštilo je Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove Albanije.

Četrdeset Albanaca, među njima dvoje sa Kosova, evakuisani iz Izraela

Izrael je proglasio ratno stanje nakon što su ga 7. oktobra napali palestinski militanti Hamasa. Kao odgovor, izraelska vojska je započela bombardovanje pojasa Gaze. Više od 1.000 ljudi je ubijeno sa obe strane.

Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove Albanije saopštilo je da je evakuacija 40 Albanaca obavljena nakon njihovog zahteva da napuste Izrael.

Zvaničnici Albanije su za Radio Slobodna Evropa potvrdili da su među njima dvoje sa Kosova i devet iz Severne Makedonije.

“U narednim danima biće još specijalnih letova za Tel Aviv, dok Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove u koordinaciji sa sestrinskim ministarstvima zemalja regiona pritekne u pomoć svim građanima koji žele da se vrate u svoje zemlje", saopštilo je ovo ministarstvo po dolasku aviona na međunarodni aerodrom "Majka Tereza" u Tirani.

Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove Albanije stavilo je na raspolaganje broj +972 54 904 2813 za sve albanske državljane koji se nalaze u Izraelu i trebaju informacije o njihovom odlasku odatle.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš