Svijet Novogodišnja poruka Erdogana: “Jerusalem je test za sve muslimane svijeta”

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan pohvalio je turski narod zbog čvrstog zaštitničkog stava o pitanju statusa Jerusalema, javlja Anadolu Agency (AA).

 Svijet Novogodišnja poruka Erdogana: “Jerusalem je test za sve muslimane svijeta”

U novogodišnjoj video poruci turski predsjednik Erdogan naglasio je da je pitanje Jerusalema postao svojevrsni test za sve muslimane svijeta.

Američki predsjednik Donald Trump je početkom decembra donio kontraverznu odluku o priznanju Jerusalema kao glavnog grada Izraela, što je izazvalo novi val tenzija na Bliskom istoku. Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju i Trumpovu odluku proglasila pravno ništavnom.

Erdogan je u novogodišnjoj poruci također istakao da su turske snage sigurnosti u protekloj godini načinile krupne iskorake u borbi protiv terorističkih organizacija FETO, PKK/PYD i ISIL.

Naveo je da se Turska odlučno suprotstavila i brojnim vanjskim napadima na njenu ekonomiju te u prva tri kvartala ostvarila ekonomski rast od 7,4 posto.

Podsjetivši da je putovao u zvanične posjete u 25 zemalja, Erdogan je kazao da je turski establišment pokazao zavidne uspjehe u promociji Turske na međunarodnoj sceni.

“Naš strateški prioritet je da smanjujemo ovisnost o stranim izvorima i zato ćemo odlučno nastaviti projekte razvoja energetike, odbrane i tehnologije”, poručio je Erdogan.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš