Srušio se ruski vojni avion sa 91 osobom na putu ka Siriji

Ruski vojni avion na kojem je bila 91 osoba, uključujući članove poznatog vojnog hora, srušio se u Crno more netom nakon polijetanja, objavilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Srušio se ruski vojni avion sa 91 osobom na putu ka Siriji

Lokalne novinske agencije, pozivajući se na ovo ministarstvo, javljaju kako je avion Tu-154 poletio iz južnog grada Adlera u 5:40 sati po lokalnom vremenu u nedjelju.

Glasnogovornik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov kazao je ruskim medijima kako je tijelo pronađeno u Crnom moru nakon pada letjelice koja je putovala ka Siriji.

Naftna mrlja

“Tijelo osobe poginule uslijed pada… pronađeno je šest kilometara od obale Sočija. Tijelo je ukrcano na spasilački brod“, istakao je Konašekov.

Više od 60 pripadnika međunarodno poznatog Sastava Aleksandrov, zvanične muzičke grupe ruske vojske, nalazilo se na avionu, dodaju iz ministarstva.

Na listi, koje je ministarstvo objavilo, nalaze se imena 64 člana hora, kao i njegovog kompozitora Valerija Halilova. Oni su putovali u Siriju kako bi slavili Novu godinu sa ruskim trupama u toj bliskoistočnoj državi.

Spasilački timovi našli su i ostatke letjelice na mjestu gdje se, kako se vjeruje, desila nesreća, 1,5 kilometara od obale odmarališta Soči, na dubini od 50 do 70 metara.

Druge novinske agencije navode kako su dijelovi aviona, kao i naftna mrlja otkriveni na području od nekoliko kilometara Crnog mora.

Nema izvještaja o mogućim preživjelima.

Letio za Latakiju

Avion, koji je putovao za sirijski grad Latakia, nosio je 81 putnika i 10 članova posade, navodi agencija Interfax.

Model aviona Tu-154 je tromotorac, dizajniran u vrijeme SSSR-a.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš