Ron Džonson: Neophodan dogovor Kosova i Srbije

Postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije je neophodno, izjavio je američki senator Ron Džonson nakon sastanka sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, preneo je RTK.

Ron Džonson: Neophodan dogovor Kosova i Srbije

„Uvek je zadovoljstvo dočekati predsednika Tačija u Vašingtonu. Poštujem hrabrost predsednika Kosova zato što pokušava da postigne nešto veoma teško a to je mirovno rešenje između Srbije i Kosova. SAD su tu da podrže sporazum”, dodao je senator Džonson.

Prema njegovim rečima, predsednik Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ostave prostora da bi došlo do sporazuma. „Dogovor neophodan za svetlu budućnost obe države, mi smo tu da ga podržimo“, istakao je Džonson.

Tači se zahvalio senatoru Džonsonu na podršci u ovom procesu, dodajući da je ostvarivanje ovog sporazuma teško, ali da će sve biti lakše uz američku pomoć.

„Znam da to neće biti lak proces, ali uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, senatora Džonsona, stvari mogu da se postignu, mogu da se konkretizuju, može da se postigne istorijski mirovni sporazum”, istakao je Tači.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš