Očajnički apel iz Alepa

Ovo je hitan poziv u pomoć, spasite nas, preklinjemo vas

Očajni stanovnici istočnog Alepa uputili su međunarodnoj zajednici apel za pomoć u kojem očajnički mole da ih spasi zračanih napada, koji su danas nastavljeni. Međunarodna zajednica je pozvana da zaustavi borbe i evakuira civile iz dijela grada koji je blokirala milicija odana Basharu al- Assadu.

Ovo je hitan poziv u pomoć, spasite nas, preklinjemo vas

Ljekari i civili koji su bili optimistični da će moći napustiti grad nakon što je dogovoreno primirje, ponovo traže pomoć kako bi napustili svoje domove i potražili sigurno utočište. Hiljade civila i dalje je zarobljeno u maloj enklavi istočnog Alepa, nemaju hrane, vode, struje ni medicinsku pomoć jer bolnice nisu u funkciji.

Rusija i Turska u utorak su dogovorili prekid vatre i evakuaciju civila koja je trebala početi rano jutros, ali iranska milicija koja je predvodila napade vojske na pobunjenike nije dozvolila civilima da odu. Turski Crveni polumjesec je saopštio da se skoro 1.000 ljudi nalazi u punktu milicije.

"Spasite nas, ljudi. Spasite nas, ljudi, svijete, bilo ko ko ima barem malo humanosti. Preklinjemo vas, mrtvi i ranjeni se nalaze na ulicama, kuće su se srušile na ljude. Spasite nas, spasite nas“, apelovao je jedan ljekar u audio poruci.

Jedan civil je kazao da svi žele otići.

"Ne želimo više pokolja, pustite nas da odemo", kazao je stanovnik istočnog Alepa.

Prema pisanju stranih medija, niko od stanovnika do sada nije evakuiran. Stanovnici su kazali da su se bombardovanje i zračni napadi nasatavili, odnosno, da su intenzivniji nego što su bili prije sporazuma o prekidu vatre.

"Ovo je hitan poziv u pomoć. Spasite opkoljene četvrti Alepa. Granatiranje je nastavljeno do jutra. Ranjeni su na ulicama, nema hitne pomoći. Spasite Alep. Ovo je hitan poziv u pomoć upućen svakoj slobodnoj osobi na svijetu", kazao je jedan ljekar.

Tagovi:AlepSirija

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš