Najmanje šest preživjelih u padu aviona u Kolumbiji, među njima jedan fudbaler

U padu aviona koji je prevozio i brazilski fudbalski tim Chapecoense ima preživjelih, a prema nepotvrđenim informacijama među njima je i jedan fudbaler.

Avion sa 72 putnika i devet članova posade srušio se u utorak u Kolumbiji, a prema podacima Međunarodnog aerodroma "José María Córdova" u kolumbijskom Rionegru gdje je avion trebao sletjeti, među putnicima ima najmanje šest preživjelih.

Drugi izvještavaju o čak 10 preživjelih, jer su spasioci na nepristupačnom terenu lokacije pada u prvi mah iz olupine izvukli deset osoba koje su potom prevezene u najbližu bolnicu.

Kako javljaju lokalni mediji, a prenosi Guardian, spasioci se bore i sa jakim nevremenom koje otežava proces izvlačenja preživjelih. Jedan od preživjelih je odbrambeni igrač brazilskog kluba Alan Ruschel, dok je u avionu bio cijeli tim od 22 člana.

Kako javlja kolumbijski Caracol Radio, među putnicima je bio 21 novinar, tri gosta kluba Chapecoense i osam klupskih službenika i direktora.

Avion Aerospace 146 poletio je iz Brazila (Sao Paulo), a potom je sletio u bolivijski grad Santa Cruz de la Sierra, odakle je ponovo poletio za Rionegro. Srušio se u 22 sata i 15 minuta po lokalnom vremenu u gradu La Union.

Uzrok pada još uvijek nije poznat, ali pored teorije o nedostatku goriva izražena je mogućnost i električnog kvara prilikom leta.

Brazilski prvoligaš Chapecoense trebao je igrati prvu utakmicu finala takmičenja "Copa Sudamericana" u Medellinu protiv Atlético Nacionala 30. novembra, dok je revanš bio zakazan u Brazilu sedam dana kasnije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš