Mondoloni: Priština da ispuni obećanje i omogući ZSO

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio je da je stav Francuske o pitanju Kosova da obe strane zajednički nađu rešenje koje će biti definitivno i održivo i koje će doprineti jačanju stabilnosti regiona.

Mondoloni: Priština da ispuni obećanje i omogući ZSO

On je za "Blic" rekao da je ovaj stav veoma jasan i izrečen na najvišem nivou. 

Mondoloni je kao stvaran problem naveo odbijanje kosovske vlasti da primene Briselski sporazum u delu koji se tiče zajednice srpskih opština. 

"Stavili smo jasno do znanja da je primena sporazuma potpisanog pre pet godina veoma važna. Obe strane su donele neke odluke i preuzele obaveze. Pozvali smo kosovske vlasti da ispune obećanja i omoguće ZSO", rekao je Mondoloni, koji očekuje da je moguće ostvariti napredak u sledećim mesecima. 

On misli da ne postoji krajnji rok za dogovor Beograda i Prištine, ali je dodao da obe strane moraju mnogo da rade na tome i da ne treba gubiti, ni vreme, ni prilike. 

"Svesni smo da je u pitanju vrlo teško i osetljivo pitanje. Za nas je ohrabrujuće što poslednjih mesec dana prvi put govorimo o svim opcijama. Jasno je da govorimo o definitivnom procesu koji može da dovede do konačne normalizacije odnosa", rekao je Mondoloni.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš