Kolumbija: Srušio se avion sa brazilskim fudbalerima

Avion koji je prevozio brazilske fudbalere srušio se blizu grada Medeljina u Kolumbiji saopštilo je danas udurženje civilne avijacije te zemlje.

Kolumbija: Srušio se avion sa brazilskim fudbalerima

U avionu je bio 81 putnik, uključujući fudbalere brazilskog kluba Šapikoensea i za sada se ne zna broj evenutalnih žrtava. Najmanje deset osoba je povređeno i prebačeno u bolnicu, među kojima i šestoro brazilskih fudbalera, javili su predstavnici spasilačkih službi, dok broj stradalih nije poznat. navodi AFP,

Uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva.

"Izgleda da je nestalo goriva u avionu", rekao je Elkin Ospina, gradonačelnik obližnjeg grada La Ceha, za AFP.

Avion se srušio u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu, saopšteno je da je prethodno proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.

Spasilačke ekipe sklanjaju preživele sa mesta nesreće, dodaje ta asocijacija na svom sajtu, a prenosi Rojters. Akciju ometaju loši vremenski uslovi, a pristup mestu pada letelice moguć je jedino kopnenim putem. 

Avion je leteo iz Bolivije za kolumbijski grad Medeljin, prenosi AFP.

Fudbalski tim trebalo je da igra u sredu prvu od dve finalne utakmice Kopa Sudamerikana sa Altletiko Nacionalom iz Medeljina.

Kolumbijski mediji su preneli da su se u avionu nalazili i funkcioneri kluba, njih ukupno osmorica, troje gostiju kluba i 21 novinar.

Mediji su preneli i da su se u avionu nalazila 22 fudbalera: 

Danilo, Folman, Himenes, Dener, Alan Rušel, Karamelo, Marselo, Felipe Maćado, Tijego, Neto, Žosimar, Žil, Serhio Manoel, Mateus Biteko, Kleber Santana, Artur Maija, Kempes, Ananijas, Lukaš Gomeš, Tiaguinjo, Bruno Ranhel i Kanela. 

"Ovo je tragedija ogromnih razmera", ocenio je gradonačelnik Medeljina Federiko Gutires, preneo je AP.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš