ISIS je najveća nevolja koja je zadesila islam u ovom stoljeću

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako niko neće uspjeti podijeliti turski narod, oboriti zastavu ove zemlje niti ugasiti njene ezane.

ISIS je najveća nevolja koja je zadesila islam u ovom stoljeću

Erdogan je govorio na ceremoniji u Narodnom i kulturnom centru Bestepe u Ankari, kojoj su prisustvovale osobe sa invaliditetom. Radi se o skupu koji se tiče zapošlavanja osoba sa invaliditetom u javnim ustanovama i organizacijama.

Tom prilikom turski predsjednik osvrnuo se i na aktuelna dešavanja u Turskoj, te potvrdio kako su turske oružane snage jutros rano započele akciju na sjeveru Sirije koja ima za cilj neutralisanje terorističkih elemenata ISIS-a.

Rekao je kako se, nažalost, sa teritorije Sirije izvode napadi na Tursku, te da se na to mora staviti tačka.

“Nažalost, napadi sa teritorije Sirije na našu zemlju, na Gaziantep, Kilis i druge regije došli su do granice. Rekli smo, dosta je i ovdje se mora staviti tačka. Jutros u četiri sata je počeo proces. Ovaj posao se mora riješiti. Neko tamo poručuje: ‘U Siriji će biti ovako, u Siriji će biti onako.’ Ja im poručujem sa ovog mjesta: ‘Vi računajte šta će biti sa vama’”, poručio je turski predsjednik.

ISIS nema veza sa islamom, već za islam predstavlja problem ovog stoljeća

Erdogan je istakao kako teroristička organizacija ISIS nema nikakve veze sa islamom te da je ona u ovom stoljeću najveći problem koji je zadesio islam.

“Ne postaje se musliman stavljanjem kelime-i tevhida na čelo. Ne postaje se musliman stavljanjem kelime-i tevhida na zastavu. Ne postaje se musliman zloupotrebom riječi Allah. Nemaju oni (ISIS) nikakve veze sa islamom. Baš naprotiv, oni su najveća nevolja koja je islam zadesila u ovom stoljeću”, rekao je Erdogan.

Dodao je kako će Turska sa svojom vojskom, policijom i narodom odgovoriti na svaki vid prijetnje, bez obzira ko tu prijetnju predstavljao.

Na samo kraju istakao je kako niko neće uspjeti podijeliti turski narod, oboriti zastavu ove zemlje niti ugasiti njene ezane.

“Ponovo vam poručujem da nećete uspjeti. Nećete uspjeti podijeliti naš narod, nećete uspjeti skinuti našu zastavu, nećete uspjeti rasparčati našu domovinu, nećete uspjeti uništiti našu državu, niti ugasiti naše ezane. Nećete učiniti da ova zemlja padne na koljena niti ugnjetavati ovaj narod”, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš