Indipendent: Turska postaje država-izgnanik

Potezi turskih vlasti prema sopstvenom narodu, odnosi sa ID i vlast predsednika Erdogana su u diskreditovali Tursku u očima drugih zemalja, piše Indipendent.

Indipendent: Turska postaje država-izgnanik

Kako navodi list, u nedavnom intervjuu bivši turski ambasador u Velikoj Britaniji Unal Čevikoz rekao je da SAD i međunarodna koalicija Ankaru ne smatraju pomoćnikom, već teretom.

"Zemlja je potpuno izgubila mesto važnog igrača u regionu koji bi mogao da pripomogne u rešavanju problema i konflikata", rekao je on. 

Ključnu ulogu u krahu države odigrao je sam turski predsednik, koji u poslednje vreme u potpunosti zanemaruje međunarodno pravo i osnovna prava slobode čoveka, smatrajući da mu status šefa države omogućava da bude iznad zakona i da samostalno odlučuje o sudbini svakog građanina ponaosob, piše list. 

Kap koja je prelila čašu, dodaje se, bila je nedavna izjava Erdogana o tome da ne priznaje rešenje Ustavnog suda o nezakonitosti hapšenja novinara Džana Dundara i Erdema Gula, što pokazuje koliko je on opasan po celokupno tursko društvo. 

"Erdogan svuda vidi neprijatelje, dok spisak ljudi koji su optuženi za vređanje predsednika stalno raste. U tom spisku se nalaze bivši šampioni sveta u fudbalu, urednici, komentatori, naučnici i studenti", navodi list. 

Prema poslednjim podacima, za poslednjih 18 meseci podignuto je 1.845 optužnica protiv pojedinaca zbog uvrede predsednika.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš