AMERIKA I KINA SLUČAJNO PUSTILE VIRUS?

Dokument potvrdio: Amerika financirala eksperimente na šišmišima u Wuhanu!

Wuhanski Institut za virologiju dobio je 3.7 milijuna dolara od vlade SAD-a kako bi provodio istraživanja na šišmišima u špiljama za koje se vjeruje da su orginalni izvor strašne panedmije koja je svijet dovela u stanje šoka. Ovo novo otkriće potaknulo je dodatne spekulacije i strahove da je virus proizašao iz laboratorija, a ne tržnice, javlja Daily Mail.

Dokument potvrdio: Amerika financirala eksperimente na šišmišima u Wuhanu!

Eksperimenti su se vršili nad sisavcima koji su bili zarobljeni oko 1600 kilometara udaljenom Yunnan-u. Navodno je sekvencioniranje gena pokazalo da virus potiče upravo iz tih špilja. Ovo istraživanje, vlada SAD-a financirala je godinama.

Ono što dodatno baca sumnju jest činjenica da je Institut udaljen oko 30 kilometara od tržnice s koje se virus proširio u opću populaciju. Eksperti i dalje tvrde da virus nije nastao u laboratoriju te da je doista prešao sa životinje na čovjeka.

Anthony Belloti, predsjednik američke nevladine organizacije “White Coat Waste” osudio je vladu SAD-a zbog trošenja novca poreznik obveznika u Kini dodajući: “Životinje zaražene virusom, bolesne i zlostavljane u kineskim laboratorijima redovito su se prodavale na tržnicama nakon što su eksperimenti bili gotovi.”

Wuhanski Institut za Virologiju naj napredniji je laboratorij tog tipa na teritoriju Kine. Prema dokumentima koje je dobio Daily Mail, znanstvenici su eksperimentirali na šišmišima u sklopu projeketa financiranog od strane američkog Nacionalnog Instituta za zdravlje. Wuhanski laboratorij i dalje je financiran od strane SAD-a.

Međutim, Wuhanski laboratorij na svojim web stranicama kao svoje partnere navodi prestižna sveučilišta diljem Amerike među kojima je i Harvard. Zbog svega toga, ne može se isključiti da virus nije ‘pobjegao’ iz upravo iz tog laboratorija.

Ravnateljica instituta rekla je da se i sama pitala je li moguće da im neka jedinka pobjegla. Ipak, prošli mjesec rekla je za časopis ‘Scientific American’ da su prošli kroz arhivu i utvrdili da se niti jedan od uzoraka genoma iz njihovog laboratorija ne podudara s uzorcima koronavirusa.

“To saznanje me konačno umirilo, nisam spavala danima zbog cijele situacije, rekla je ravnateljica instituta Shi Zhengeli.

 

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš