Avion EgyptAira srušio se u more, prije nestanka sa radara uputio poziv za pomoć

Avion kompanije EgyptAir koji je u četvrtak nestao iznad Sredozemnog mora najvjerovatnije je pao, kažu zvaničnici iz Egipta, a prenosi Independent.

Avion EgyptAira srušio se u more, prije nestanka sa radara uputio poziv za pomoć

Egipatsko ministarstvo civilne avijacije saopćilo je da je avion EgyptAira pao nekoliko sati prije zakazanog slijetanja u Kairo. Avion je u četvrtak ujutro poletio sa aerodroma Charles de Gaulle u Parizu.

Nekoliko minuta prije nestanka uputio je poziv za pomoć. Poruka je registrovana u 02:26 sati po srednjoevropskom vremenu, manje od 10 minuta prije nego što je avion Airbus A320 nestao s ekrana radara, precizirao je zvaničnik EgyptAira.

Avion je nestao netom nakon ulaska u zračni prostor Egipta, oko 2:30 sati po lokalnom vremenu. Egipatske i grčke vlasti odmah su pokrenule spasilačke aktivnosti u cilju pronalaženja letjelice.

U avionu se nalazilo 66 putnika i članova posade, a među njima je 30 Egipćana, 15 Francuza, dva Iračanina i po jedan putnik iz Ujedinjenog Kraljevstva, Sudana, Čada, Portugala, Alžira, Kanade, Belgije, Kuvajta i Saudijske Arabije.

Izvor: (Klix.ba)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš