Aerodrom "Ataturk": Napad samoubica, pucnjava - 10 mrtvih

Na aerodromu u Istanbulu odjeknule su dve eksplozije, a čula se i pucnjava, javljaju svetski mediji. Nezvanično - oko 40 ranjenih i deset mrtvih.

Aerodrom "Ataturk": Napad samoubica, pucnjava - 10 mrtvih

Neimenovani turski zvaničnik za Rojters kaže da su uzrok eksplozije bombaši samoubice, kao i da su se razneli pre bezbednosne provere skenerima.

Eksplozija se dogodila na terminalu za dolaske međunarodnih letova. Turski ministar pravde kaže da je ubijeno desetoro ljudi, a mediji su ranije preneli da je ranjeno 40.

Portparol istanbulske policije rekao je za „Gardijan“ da je „bomba eksplodirala na aerodromu i da ima mnogo žrtava“, dodajući da tačan broj nije poznat. 

Osim toga, rekao je da je jedna osoba, „možda terorista“, otvorila vatru na policiju ispored aerodroma kako bi pokušala da dođe do međunarodnog terminala kako bi detonirala bombu. 

Na društvenim mrežama objavljena je i navodna fotografija kalašnjikova sa aerodroma.

Osim toga, navodi se i da se pucnjava čula s parkinga aerodroma, kao i da su policajci pucali kako bi "neutralizovali" osumnjičene". 

Svedoci kažu da su taksisti ranjene prevozili na aerodrom. 

Na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko fotografija na kojima se vidi aerodrom nakon eksplozija, kao i video-snimak na kojem se vide hitne službe kako dolaze na mesto eksplozije. Osim toga, vide se i brojna tela na zemlji, ali nije poznato da li su to ranjeni ili mrtvi. 

Nekoliko terorističkih napada u Turskoj izvršeno je u poslednjih nekoliko meseci. 

Ataturk je najprometniji i najveći aerodrom u Turskoj. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš