Zvaničnik vlade prijeti štrajkačima: Radite ili ćemo objaviti konkurse za nove radnike

Argjend Zejnaj je zvaničnik AAK- i Vlade Kosova. Savjetnik je ministra infrastrukture, Pala Lekaja. Za taj posao je plaćen više od hiljadu eura mjesečno. Zapravo dobija platu iz državnog budžeta više od dva nastavnika.

Zvaničnik vlade prijeti štrajkačima: Radite ili ćemo objaviti konkurse za nove radnike

Ali, šef osoblja ministarstva infrastrukture, Argjend Zejnaj je odlučio da upotrebi preteći jezik protiv onih koji štrajkuju i upozoravaju na takve oblike pritiska da bi im se povećali plate.

Nedavno, štrajk su najavili i radnici u javnim administracijama a nastavnici štrajkuju već dvije nedjelje. Ni prva ni druga kategorija nije tražila platu veću od hiljadu eura.

On je pomenuo i narodnu albansku izreku “si është vendi, bëhet Kuvendi”, što u prevodu znači: Kakva zemlja, takva i Skupština.

“Dakle, u narodu kažu kakva zemlja, takva i Skupština”. Kada poćemo poštovati radno mijesto, imamo pravo tražiti povećanje plata i koeficijenata. Inače, ili da se vratimo poslu ili ćemo donijeti odluku za otvaranje konkursa za upražnjena radna mjesta, prema zakonskom roku”, napisao je Zejnaj.

Prošle godine je šef vlade i AAK-a odlučio da udvostruči plate vladinim zvaničnicima, piše Gazeta Express.

Izvor: (kosovo24sata)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš