Zvaničnici: Gnjilane je primer za ostale opštine u upravljanju pandemijom

Tri trudnice na Kosovu inficirane su koronavirusom, njihovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno, rekao je direktor Klinike za ginekologiju na Univerzitetskom kliničkom centru Kosova, Jakup Ismailji (Ismaili) za RSE. Ova klinika, preduzela je nekoliko dodatnih koraka ka suzbijanju širenja pandemije koronavirusa

Zvaničnici: Gnjilane je primer za ostale opštine u upravljanju pandemijom

„Pre nekoliko dana u klinici smo dobili lasersku kameru koja meri temperaturu i koja nas upozori kada uđe svaki pacijent koji ima temperaturu iznad 38 stepeni. Takođe imamo laserske termometre i svakom pacijentu u Hitnoj pomoći meri se temperatura“, rekao je Ismailji.

On navodi da se za svakog pacijenta popunjava epidemiološka anketa pre prijema.

„Pitamo ih da li dolaze iz bilo kog područja gde ima zaraženih, da li su imali kontak sa onima koji su inficirani koronavirusom, a zatim se konsultujemo sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje, kao i sa Klinikom za zarazne bolesti“, rekao je Ismailji.

Dodaje da je ujedno otvoreno posebno odeljenje u okviru Ginekološke klinike za trudnice za koje se sumnja da su inficirane koronavirusom i za one kojima je već dijagnostikovan COVID-19.

Na ginekološkoj klinici u Prištini tokom marta, kada su na Kosovu zabeleženi prvi slučajevi koronavirusa rođeno je 709 beba, dok se tokom aprila prosečno rađalo na dnevnom do 30 beba.

Podsetimo, juče je na Klinici za infektivne bolesti u Prištini preminula trudnica iz Đakovice obolela od Covid-19.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš