Zeri: Šest velikih neuspeha vlade

Kosovska vlada nakon dve godine mandata beleži šest velikih neuspeha, među kojima su formiranje Zajednice srpskih opština i osnivanje Specijalnog suda piše Zeri.

Zeri: Šest velikih neuspeha vlade

Pored ova dva pitanja za koja je zainteresovana srpska zajednica, kosovska vlada nije uspela da ratifikuje Sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. List podseća da još uvek nema obećane vizne liberalizacije za građane Kosova, a vlada nije uspela ni da formira vojsku,

List navodi i mišljenja analitičara prema kojima neefikasnost vlade u sprovođenji sporazuma otežava odnose Kosova sa međunarodnom zajednicom.

Međutim, Bajram Gecaj, savetnik premijera Ise Mustafe, izjavio je da Vlada uprkos teškoćama radi na sprovođenju sporazuma.

"Demarkacija je kosovski problem. Znamo da smo u primitivnoj borbi sa našom opozicijom u vezi ovog procesa. Verujemo da će ovo uskoro biti završeno, a onda ćemo se fokusirati na druge prioritete ", rekao je Gecaj.

S druge strane, portparol Alijanse za budućnost Kosova, Muharem Nitaj, smatra da Vlada snosi glavnu odgovornost za nesprovođenje sporazuma.

"Pre svega, vlada je imala pogrešan pristup i čak I da je potpisala sporazume, oni bi bili u sukobu sa ustavom. Drugo, vlada nije imala moć da ispravi svoje greške", rekao on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš