Zeri: Izbori mogući na proleće

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji ponovio je svoj stav da Kosovo može ići na vanredne parlamentarne izbore ako političke stranke postignu dogovor o tome. Ova izjava se ocenjuje kao izraz spremnosti DPK-a za nove izbore dok izbore istovremeno zahtevaju i opozicione stranke. Demokratski savez Kosova je trenutno jedina partija koja okleva da o ovoj temi govori, piše današnji Zeri.

Zeri: Izbori mogući na proleće

Međutim, list navodi da je član Predsedništva DPK Džavit Haljiti rekao da vladajuća koalicija ne traži izbore. Prema njegovim rečima, Veselji samo ne negira mogućnost izbora u slučaju da postoji konsenzus za tako nešto.

"On je naveo da izbori mogu biti održani ako se političke stranke slože oko toga. Ali vladajuća koalicija ne traži izbore. Neke opozicione partije su zahtevale prevremene izbore i opozicione stranke uvek traže vanredne izbore ", rekao je Haliti.

On je takođe dodao kako ne misli da vladajuća koalicija funkcioniše na najbolji način, ali da je važno da funkcioniše, i da do sada nije bilo nikakvih sukoba.

Sa druge strane, piše prištinski dnevnik, poslanik DSK-a Haki Rugova izjavio je da Kosovu nisu  potrebni vanredni izbori i da koalicija daje rezultate.

"Ako stranke postignu punu saglasnost za izbore, onda je to druga priča. Ali mi ni potreban niti imaju taj luksuz da imaju izbore svake druge godine ", rekao je on.

Zeri navodi mišljenje političkog analitičara Imera Mushkolaja da je Veselji zainteresovan da izađe na izbore, jer smatra da će DPK ponovo pobediti i da će postati premijer. Po njegovom mišljenju, parlamentarni izbori će biti održani pre lokalnih, koji su zakazani za novembar 2017.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš