Zemaj: Dužni smo da pooštrimo mere

Ministar zdravlja Armend Zemaj kazao je da su dužni da pooštre mere zbog trenutne situacije sa Kovidom-19. Prema njegovim rečima, poslednjih dana gastronomski sektor nije ispunio nijednu preporuku zdravstvenih ustanova radi sprečavanja širenja ovog virusa.

Zemaj: Dužni smo da pooštrimo mere

"Upravljanje pandemijom u potpunoj izolaciji i upravljanje pandemijom u otvorenosti dve su potpuno udaljene stvari i to svi znaju. I oni koji savetuju potpunu izolaciju i oni koji su odmah nakon izolacije izašli u javnost sa masovnim skupovima. Naravno, ako se danas odlučimo da se vratimo u tu izolaciju, imali bismo trenutne, značajne i populističke rezultate. Upravljanje i kontrola bi bili lakši i idealni za političke poene. Ali koliko bi to moglo naštetiti tim vitalnim dimenzijama dobrobiti života građana? Naravno, upravljanje i kontrola bi bili veoma jednostavni", rekao je Zemaj.

Između ostalog, Zemaj je u subotu izjavio da su se uprkos spremnosti i saradnji, juče i prekjuče suočili sa lošom stvarnošću, "gde gastronomija, uprkos preporukama, nijednu od njih nije poštovala".

"Bio sam svedok sa terena, takođe sam dobijao informacije od terenskih inspektora, ali takođe sam dobijao hiljade poruka zabrinutih građana da u većini centara Kosova imamo okupljanje ljudi koji ne poštuju nijednu od nametnutih mera. Suočavajući se sa ovom situacijom, dužni smo pooštriti mere", dodao je.

Ministar Zemaj je rekao da zdravstveni sistem jedva uspeva da upravlja trenutnom situacijom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš