Žbogar: Kazniti svaki zločin

Šef kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar zatražio je od tužilaca Kosova da povrate poverenje građana i da kazne svakoga ko je počinio krivično delo.

Žbogar: Kazniti svaki zločin

“Povratite poverenje građana tako da svako ko to zaslužuje, za svako krivično delo bude kažnjen na Kosovu. Sada je vreme da to uradimo”, rekao je Žbogar na konferenciji tužilaca Kosova u Prištini.

Rekao je da su nedostatak resursa, teškoće u ostvarivanju konfiskacije imovine, zaštita svedoka i nerešeni predmeti neki od izazova sa kojima se suočavaju tužioci.

Žbogar kaže da će EU nastaviti da podržava Tužilački savet Kosova.

Delavi: Pred zakonom su svi jednaki

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavije još jednom je zatražio da se na Kosovu počne primena zakona jednako za sve građane.

Govoreći o aktviranju suzavca na sednicama Skupštine Kosova, Delavi je rekao da poslanici imaju pravo i obavezu da predstave građane Kosova, ali i da pred licem pravde treba da budu ravnopravni.

“Oni su (poslanici opozicije) izabrali suzavac, međutim Skupština nije arena oružja. Dozvolite mi da budem jasan, poslanici imaju pravo da budu glas onih koje predstavljaju, ali i oni treba da poštuju zakon kao i svaki građanin. Pravni sistem koji daje privilegije određenim ljudima osuđen je na neuspeh”, rekao je američki ambasador.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš