Završena poseta prinčevskog para regionu

Princ od Velsa Čarls učestvovao je i na međuverskoj konferenciji. Učešđće su uzeli i prestavnici svih verskih konfesija na Kosovu, članovi vlade, i predstavnici međunarodne zajednice kao i predstavnici civilnog društva.

Princ Čarls je okupljenima na međuverskoj konferenciji uputio sličnu poruku koju je izrekao pre dva dana u Beogradu, da je put pomirenja jedini put za izgradnju bolje budućnosti.

"Sada imamo idelanu mogućnost da ponovo izgradimo mostove, ali ovoga puta moramo osigurati da oni ostanu na svom mestu. I u Beogradu sam rekao da na neki način razumem kroz šta su ljudi u ovom području prošli, jer sam ja osećao gnev kada su ubili mog rođaka lorda Mautbatena. Ali sam ubrzo shvatio da je osveta loša stvar, već je pomirenje i opraštanje ono pravo.

Da bi krenuli od početka, ove dve stvari moraju biti iskrene, te stvari su deo kojima gradimo nove temelje. Molim se za te stvari, i na kraju mogu da kažem da će Kosovo imati posebnu budućnost, i ponosan sam što je moja zemlja uradila mnogo toga za Kosovo", rekao je princ.

Princ od Velsa je obišao je i galeriju filigranskih radova, time je završena poseta britanskog prinčevskog para regionu.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš