Završen protest protiv Tačija u Prištini

U Prištini je danas održan protest pripadnika pokreta Samoopredeljenje, koji se protive ideji predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom, a okupljanje je proteklo bez incidenata, javila je Radio-televizija Kosova (RTK).

Završen protest protiv Tačija u Prištini

U centru Prištine okupilo se nekoliko hiljada pristalica pokreta Samoopredeljenje iz svih većih gradova na Kosovu, demonstrirajući protiv predloga predsednika Hašima Tačija o korekciji granica sa Srbijom.

Demonstranti su, kako se navodi, aplauzima dočekali vođu pokret Samoopredlejnje Aljbina Kurtija na Trgu Skenderbega.

„Sa lopovima nema države“, „Aljbin Kurti“, „Dolinu volimo kao Prištinu“, „Demokratija“, samo su neke od parola koje su građani nosili na današnjem protestu, navodi RTK

„Protesti naroda Kosova protiv avantura i igranja predsednika pokazuju da narod voli Republiku i spreman je da je brani čak i od svog predsednika. Tači je jednodnevni predsednik i zabrinut je zbog svoje stolice“, poručio je Kurti sa protesta.

Kurti je, kako prenosi RTK, ocenio i da predsednik Kosova povlači poteze koji mogu izazvati tragične posledice.

Skup je proteko bez incidenata, a tokom protesta saobraćaj u centru Prištine bio je blokiran.

Protest u Prištini održan je danas u vreme dok je Hašim Tači, uz jako obezbeđenje specijalnih jedinica ROSU, boravio na severu Kosova i posetio hidroenergetki kompleks Gazivode. (

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš