Zafirov poziv za Bošnjake u Prizrenu: Nemojte slušati Rasima i Dudu!

Kandidat Inicijative za predsjednika opštine Prizrena, Zafir Berisha, pozvao je bošnjačku zajednicu da ne padne pod uticaj Rasima Demirija i Dude Balje.

 Zafirov poziv za Bošnjake u Prizrenu: Nemojte slušati Rasima i Dudu!

“Nadam se i želim da Bošnjaci i ostale zajednice ne ponove griješku prije četiri godine, kada su ih njihovi lideri potisnuli da glasaju za osobu koja se suočila sa sudovima tokom cijelog mandata zbog krivičnih djela i organizovanog kriminala”, kaže Berisha, prenosi PrizrenPress.

Koalicija Vakat u Prizrenu, na ovim lokalnim izborima podržava Shaqira Totaja iz PDK za predsjednika opštine Prizrena. Tokom ove kampanje, Bošnjaci su održali nekoliko sastanaka na kojima je pored Totaja, učestvovao i lider PDK-a, Kadri Veseli. Poslanica iz ove koalicije, Duda Balje u javnoj poruci danas je pozvala svoju zajednicu da glasa za Shaqira Totaja.

Zafir Berisha očekuje da bošnjačka zajednica ne odgovori na ovaj poziv.

“Očekujem da ne postanu žrtve koalicije Vakat Rasima Demirija i Dude Balje, koji za svoje interese pokušavaju potisnuti Bošnjake da podrže reciklažu organizovanog kriminala”

“Bošnjačka zajednica treba doprinijeti političkim promjenama koje s pravom čekaju Prizrenci, pa ih pozivam da doprinesu zajedničkoj izgradnji stabilnih institucija koje će služiti svima bez nacionalnih i vjerskih razlika”.

“Predizborna kampanja za lokalne izbore 22. oktobra je u svojoj posljednjoj fazi. Pokažite demokratsku kulturu i toleranciju, ali nemojte biti prevareni manipulacijama pojedinaca koji, zbog ličnih interesa, manipulišu masama. Bošnjačka zajednica u Prizrenu je veoma poštovana i počašćena”, rekao je Zafir Berisha.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš