Za dobijanje poljoprivredne subvencije potrebna email adresa

U Odeljenju za poljoprivredni I ruralni razvoj, koje finansira kosovsko Ministarstvo poloprivrede,na teritoriji opštine Gračanica u toku je prijava za poljoprivredne subvencije.

Za dobijanje poljoprivredne subvencije potrebna email adresa
Međutim, novina je da ove godine uz  potrebnu dokumentaciju treba priložiti i email adresu, što zbunjuje starije poljoprivrednike. Mnogi od njih su se vraćali da otvore mejl adrese kako bi mogli da konkurišu.

Kao i prethodnih godina, Ministrstvo poljoprivrede dodeljuje subvencije poljoprivrednicima, a na teritoriji opštine Gračanica od oko 800 registrovanih, 500 njih je već  konkurisalo.Poljoprivrednici treba da podnesu posedovni list, dve kopije lične karte, potvrdu o plaćenom porezu, potvrdu o aktivnom žiro - računu , a obavezna je i mejl adresa. Ova novina ne predstavlja problem mlađim poljoprivredncima, dok starije često zbunjuje.

,,Imam svu dokumentaciju.” ,,Da li imate email adresu?” ,,Imam, to je žiro račun”, rekao je Milosavljević Novica poljoprivrednik.

,,Prikupio sam svu neophodnu dokumentaciju. Nisam imao mejl adresu, danas sam otvorio ovde u Gračanici” kaže Svetislav Nikolić

,,Prethodnih godina nije bila adresa, ali ove godine jeste, ista dokumentacija, ali i mejl adresa, rekao je Slaviša Mirić iz Batusa.

Među poljoprivrednicima sa teritorije opštine Gračanice koji su aplicirali za subvencije, ima I onih koji nisu otvorili mejl adresu.

,,Jesam aplicirao ali ništa mi nisu rekli za email adresu” kazao je Milorad Cvejić.

Službenik Odeljenja za poljoprivredni i ruralni razvoj opštine Gračanica Saša Zdravković rekao je za RTK 2  da nepotpuna dokumentacija neće biti prihvaćena.

,,Email adresa je neophodna, jer ce Ministarstvo od ove godine odgovore odnosno rešenja slati na mejl adrese, a ne preko pošte kao što je bilo prethodnih godina” kazao je Saša Zdravković.

Zdravković je takođe objasnio koje uslove poljoprivrednici  moraju da ispunjavaju.

,,Subvenicje su iznosu od 150 evra po hektru, moraju da imaju najmanje 2 hektra pšenice,  kukuruz ili ječam po 1 hektar.  Na otvorenom polju moraju da poseduju najmanje 50 ari, i tu ide  300 evra po hektru. Za voćnjake 400 evra. Postoje I subvencije za stoku, pčele i živinu.”

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrdili su nam da je od ove godine poljoprivrenicima neophodna mejl adresa  za odobravanje subvencija. Isplata će se vršiti avgusta meseca , a krajnji rok za prijavu  je 25. april 2016. godine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš