Skandalozan govor Vučića

Vučić u Mitrovici: Milošević je bio veliki srpski lider, Srbi su ginuli, za Knin, za Sarajevo, za Prištinu

Moja namjera je da pobijedimo, da Srbija pobijedi, po prvi put u ne znam koliko godina, bez krvi, bez mrtvih, bez užasa i grobova, već radom, znanjem i djecom, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju Srbima u Mitrovici.

Vučić u Mitrovici: Milošević je bio veliki srpski lider, Srbi su ginuli, za Knin, za Sarajevo, za Prištinu

Srbijanski predsjednik je rekao kako su Srbi kao nacija imali velike iluzije o sebi i drugima podsjećajući okupljene na skup Slobodana Miloševića na Gazimestanu.

“I prije skoro trideset godina, nedaleko odavde, stotine hiljada ljudi, a Slobodan Milošević je tada bio dovoljno velik da ih u tom broju okupi, na Gazimestanu, dočekalo je kraj njegovog govora, čuvenog ili nečuvenog, zavisi od toga ko ga i zašto tumači, sjećate li se kako?

Pjevali su. I to su pjevali, horski, sve te stotine hiljada, pjevali su sa vjerom i ubjeđenjem, pjevali su zaneseni i ponosni, onu poznatu – “Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala”.

Tri rata se pominju u toj pjesmi. A onda smo ih imali još. Ne svojom, ali ne isključivo i tuđom krivicom. Zvanično i nezvanično, pomagali smo braći, Srbi su ginuli, za Knin, za Sarajevo, za Prištinu.

U Kninu se, danas, vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo, u Sarajevu je broj Srba pedeset puta manji od onoga koji je bio, u Prištini živi svega nekoliko Srba. Ne nekoliko hiljada, već nekoliko ljudi.

“Nema nas više ni u Kosovu Polju gde je mnogo toga počelo“, rekao je Vučić.

Vučić je poručio kako je Slobodan Milošević bio veliki lider koji je imao nerealne želje.

“I to ne zato što su Hrvati, Muslimani ili Albanci bili jači i hrabriji od nas, već zbog toga što nismo razumjeli poziciju Srbije i svijeta, zbog toga što nismo shvatili da nismo sami u svijetu i da se bez svijeta ne može. Zbog toga što smo potcenjivali sve druge i što nismo uspeli da računamo. Zbog toga što smo uvek vidjeli i slušali sebe, drugi nas nisu zanimali. Nismo bili sa realnošću ni u dosluhu.

Milošević je bio veliki srpski lider, namjere su mu svakako bile najbolje, ali su nam rezultati bili mnogo lošiji. Ne zato što je on to želio, već zato što želje nisu bile realne, a interese i težnje drugih naroda zanemarili smo i potcijenili. I zbog toga smo platili najvišu i najtežu cijenu“, dodao je Vučić.

Izvor: (saff.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš