Vučić i Tači u četvrtak u Briselu o "novoj fazi dijaloga"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastaće se u četvrtak u Briselu na sastanku o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić i Tači u četvrtak u Briselu o "novoj fazi dijaloga"

Za stolom će sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini razgovarati o formi "nove faze" pregovora i implementaciji dosad postignutih sporazuma.

Vučić i Tači su na neformalnom razgovoru Mogerinijeve bili pre više od mesec dana, a zvanična poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na političkom nivou održana je još početkom februara.

"Visoka predstavnica i dva predsednika razmotriće i primenu dogovora koji su do sada postignuti u dijalogu", kažu u Evropskoj komisiji. 

U međuvremenu su održani izbor za predsednika u Srbiji i parlamentarni na Kosovu, a nagovešteno je da će se dijalog nastaviti na predsedničkom nivou. 

Takođe, nakon sastanka početkom februara na kom su bili i tadašnji premijeri i predsednici Srbije i Kosova nije bilo izjava, a mediji su spekulisali da je "sastanak pošao naopako". 

Novi srpski predsednik Aleksandar Vučić je nakon poslednjeg razgovora kod Mogerinijeve rekao da je neophodno da se "ozbiljnije i hrabrije razgovara o budućim odnosima". 

Dvadesetak dana kasnije, usledio je i njegov poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu. 

Podsetimo, Kosovo još nema formiranu vladu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš