Vučić i Mustafa u Londonu, Vučić zatražio što hitniju izgradnju autoputa Niš-Priština

remijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa učestvuju na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se održava u Londonu, potvrđeno je u odvojenim saopštenjima i pojedinačno za premijere iz njihovih kabineta.

Vučić i Mustafa u Londonu, Vučić zatražio što hitniju izgradnju autoputa Niš-Priština

Oba premijera sastala su se u odvojenim susretima sa predsednikom EBRD-a, Sumom Čakrabartijem. Kosovska vlada je saopštila da su se premijeri zemalja koji učestvuju na ovom samitu,sastali i sa državnim sekretarom za spoljne poslove Velike Britanije, Filipom Hamondom. Srbija će na ovom skupu biti predstavljena kao "primer dobre prakse zbog sprovedenih ekonomskih reformi", naveo je ranije Premijer Srbije na svom Tviter nalogu. Što pre početi sa izgradnjom autoputa Niš-Priština, jedna je od ključnih poruka Premijera Srbije na ovom samitu. 

"Izgradnja puta Niš-Priština treba da počne što pre, autoput mira - odličan način da se povežu Srbi i Albanci," napisao je Premijer Srbije na svom zvaničnom Tviter nalogu. Kako prenose beogradski mediji, on je ovu poruku uputio i tokom svog obraćanja na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj, dodajući "da nam je potrebna njihova (EBDR-ova, prim. red.) pomoć da brže završimo autoput Niš-Priština". 

"Moramo da završimo taj put," rekao je, takođe, Vučić, dodajući da "moramo da promenimo praksu da vozila stoje na administrativnoj liniji po 3-4 dana, ali i da se ne zadržavaju na granici sa BiH i Hrvatskom," prenosi Tanjug. 

Kako, takođe, prenose mediji, predsednik Vlade Srbije sastao se sa predsednikom EBRD-a i na marginama samita razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom i premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem. Iz Vlade Srbije je ranije najavljeno da će se Vučić sastati i sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Hojtom Jiem.

Vučić u Londonu boravi zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i ministrom finansija Dušanom Vujovićem.  

A kako je saopšteno iz Vlade Kosova, Mustafa se danas sastao sa direktorom EBRD-a za Dansku, Irsku, Litvaniju i Kosovo, Ove Jensenom.

Mustafu je nakon toga, kako je takođe kosovska vlada saopštila, uz zvaničnu ceremoniju dočekao predsednik EBRD-a, Suma Čakrabarti, upisan je u knjigu počasnih gostiju, a onda je zajedno sa kolegama iz regiona učestvovao na sastanku sa državnim sekretarom za spoljne poslove Velike Britanije, Filipom Hamondom.

Mustafa je, takođe, učestvovao u glavnom delu samita i sastaće se sa drugim važnim ličnostima. 

Mustafa u Londonu boravi sa kosovskim ministrom finansija, Avdulahom Hotijem. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš