"Vojska Kosova će biti formirana na ovaj ili onaj način"

Predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa najavio je da će uskoro biti uspostavljene Oružane snage Kosova (OSK).

"Vojska Kosova će biti formirana na ovaj ili onaj način"

,,Radimo na uspostavljanju Vojske Kosova koja će biti vojska na evropskom nivou i koja će biti primljena u NATO", rekao je premijer Isa Mustafa.

Mustafa je skrenuo pažnju polutičarima da ne daju nepromišljenje izjave oko formiranja OSK, jer još uvek ne postoji ozbiljan razgovor na ovu temu sa predstavnicima kosovskih Srba u Skupštini Kosova.

Čak je i zamenik ministra za lokalnu samoupravu i savetnik premijera Ise Mustafe, Bajram Gecaj uveren da će do uspostavljanja kosovskih oružanih snaga doći, preciziravši da to mora biti dogovoreno sa predstavnicima manjinskih zajednica u Skupštini.

"Vojska Kosova će biti formirana na ovaj ili onaj način. Kada će se to desiti teško je reći, jer se po tom pitanju mora razgovarati sa poslanicima. Verujem da će ovo pitanje imati opšti konsenzus svih albanskih političkih snaga", rekao je Gecaj, dodajući da ne postoji nikakav konkretan dogovor sa parlementarcima  Srpske liste da podrže osnivanje OSK.

Predstavnici Srpske liste tvrde da ni sa kim nisu razgovarali o formiranju kosovskih oružanih snaga, i da je njihov stav po tom pitanju jasan, da oni nisu za formiranje OSK.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš