Najviše šanse za pobjedu na izborima ima PDK

Vllasi: Nova koalicija sa najmanje tri albanske stranke, plus manjine

Bivši visoki funkcioner na Kosovu, kolumnista i advokat Azem Vllasi kaže da ako zemlja ode na prijevremene izbore, nova postizborna koalicija mora biti sačinjena od najmanje tri albanske stranke u parlamentu, plus manjine.

Vllasi: Nova koalicija sa najmanje tri albanske stranke, plus manjine

Pozvan da gostuje u emisiji "Alo Mirëmëngjesi" na Radio Dukagjini, Vllasi je izjavio da nakon eventualnih izbora ni PDK-u ni LDK-u neće pogodovati održavanje ili izgradnja sadašnje formule. "Novo ponovno zbijanje redova bi bilo dobro sa najmanje tri albanske stranke, plus manjine. AAK i Inicijativa i zašto ne i AKR sa njima, ozbiljni su, vrijedni su partneri za sastavljanje vlade, razumije se bez Samoopredjeljenja, jer oni negiraju sve u ovoj zemlji", rekao je Vllasi.

Na pitanje koju od glavnih stranaka vidi kao favorita nakon mogućih prijevremenih izbora, bivši visoki kosovski zvaničnik Azem Vllasi izjavio je da najveće šanse ima PDK. "PDK ima svoje kompaktno i disciplinovano biračko tijelo. LDK održava te tradicionalne vrijednosti, ali na osnovu tih i drugih faktora, rezultat kada su u pitanju PDK i LDK nakon izbora će biti isti kao i posljednji", zaključio je Vllasi

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš