Mišljenje političkih analitičara

Vlada kriva za vize

Optužbe premijera Ise Mustafe na račun opozicije da su oni krivi zašto Kosovu nisu ukinute vize na kraju godine, isto kao što je urađeno za Ukrajinu i Gruziju, smatraju se neosnovanim, piše danas list "Zëri".

Vlada kriva za vize

Ali, politički analitičari u zemlji kažu da je baš Vlada Kosova kriva zašto Kosovu nisu ukinute vize, jer, kako kažu, ova vladajuća koalicija je imala više od 80 poslanika u Skupštini, koji su bez ikakvog problema mogli izglasati svaki sporazum ili zakon, a nisu uspjeli u tom pogledu.

Dok, opozicija, po njima, nema nikakvu političku moć ili mandat da upravlja zemljom.

Krivicu snosi Vlada, opozicija nema mandat da upravlja

"Danas je dan kada se svi trebaju stidjeti, oni koji su remetili liberalizaciju viznog režima za Kosovo, a Ukrajina i Gruzija su dobili zeleno svijetlo za svoje građane", rekao je između ostalog prije nekog dana prvi čovjek Vlade.

Ali Krenar Gashi, doktor političkih nauka, procjenjuje za list "Zëri" da način da se drugi okrivljuje za nedobijanje liberalizaje je čudna stvar.

"Ova međusobna okrivljavanja pokazuju koliko je čudna politička situacija. S jedne strane imamo vladu, koja je formalno moćna, nema podršku javnosti", rekao je Gashi.

Izvor: (info-ks)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš