Vlada Kosova osudila paljenje automobila: Pojedinci da odustanu od anarhistički metoda

Kosovska vlada osudila je sinoćno paljenje više automobila kosovskih institucija, ocenjujući da se radi o kriminalnim koordiniranim delima usmerenim protiv institucija, stabilnosti i "napretka Kosova u razvoju evropskih integracionih procesa".

Vlada Kosova osudila paljenje automobila: Pojedinci da odustanu od anarhistički metoda
"Vlada Kosova, takođe, poziva sve subjekte i pojedince koji su možda upleteni u ova dela da odustanu od puta nasilja i napora za ostvarenje političkih ciljeva protiv države anarhističkim metodama," dodaju iz kosovske vlade i istovremenu ističu da ova vlada izražava "punu posvećenost zalaganju u unapređenju ekonomskog i socijalnog razvoja, evroatlantskih integracija i uspostavljanju vladavine prava u partnerstvu sa SAD i drugim međunarodnim partnerima".

Pet vozila kosovskih institucija zapaljena su sinoć, a četiri EULEX-ovih oštećena. Odgovornost za paljenje automobila preuzeli su "nezadovoljni građani", koji su istakli i da neće prestati sa svojim akcijama sve dok "Vlada ne odustane od Zajednice". 

"Nezadovoljni građani" su preuzeli odgovornost i za napad Molotovljevim koktelom na kancelarije odlazeće kosovske predsednice, Atifete Jahjage, koji se dogodio 12. marta. Ovo je, međutim, bio samo jedan u nizu incidenata, kojem je prethodilo niz napada na kosovske zvaničnike i njihovu imovinu. Nakon napada na privatnu imovinu - automobile, šefa parlamentarne grupe Demokratske lige Kosova, Ismeta Bećirija, zamenika kosovskog ministra administracije lokalne samouprave, Bajrama Gecaja i ministra poljoprivrede, Memljija Krasnićija, napadnut je jajima i kosovski ministar socijalnog staranja, Arban Abraši.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš