Vlada Kosova: Hvala NATO

Na devetnaest godina od bombardovanja NATO-a SR Jugoslavije od Vlade Kosova posebna zahvalnost.

Vlada Kosova: Hvala NATO

Na objektu ove vlade postavljena je višemetarska zastava sa porukom "Hvala NATO", a za "nezamenjivu ulogu za oslobođanje".

I ostali kosovski najviši zvaničnici danas su uputili poruke zahvalnosti NATO-u, a kosovska vlada objavila je poruku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

"24. marta 1999. označava početak nove istorije Kosova kada je slobodni svet prekinuo ozbiljnu kampanju čišćenja i progona naroda na Kosovu. Ljudi na Kosovu će zauvek biti zahvalni Sjedinjenim Državama, NATO-u, predsedniku Bilu Klintonu, sekretarki Medlin Olbrajt, generalu Vesliju Klarku, bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru i čitavom demokratskom svetu koji je doprineo slobodi Kosova", poručio je Haradinaj, navode iz kabineta ove vlade. 

Ramuš Haradinaj, koji je tokom bombardovanja komandovao jedinicama OVK-a i protiv kojeg su srpske vlasti podigle optužnicu, juče je zajedno sa komandantom KFOR-a, Salvatorem Kuoćijem, položio i vence na spomenik vojnika  KFOR-a, u "znak poštovanja" prema "nezamenjivom doprinosu KFOR-a u uspostavljanju mira i bezbednosti" na Kosovu. 

U Glođanima je danas održana i, za kosovske vlasti - centralna manifestacija "Epopeja Dukađinija" i "komemorativni skup svim palim borcima". 

Na drugoj strani, širom Kosova i centralne Srbije služeni su parastosi u znak sećanja na ubijene tokom bombardovanja NATO-a, koje je započelo na današnji dan pre 19 godina i trajalo 78 dana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš