Vitia: Potrebno još 10.000 testova na koronavirus, stiglo 7.000

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia objavio je da je stiglo sedam hiljada testova na koronavirus, i dodao da je potrebno još 10.000 testova.

Vitia: Potrebno još 10.000 testova na koronavirus, stiglo 7.000

"Sedam hiljada testova stiglo je danas u Nacionalni institut za javno zdravlje radi testiranja metodom RT-PCR, služiće za otkrivanje COVID-19. a u međuvremenu, pokrenuta je nabavka još deset hiljada testova. Iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO) pristigao je deo donacije medicinskog zaštitnog materijala protiv COVID-19 “, napisao je Vitia na Fejsbuku.

 Dodao je da će narednih dana stići i donacija UNICEF-a sa dodatnim materijalima.

 „Preko Svetske banke su okončani postupci nabavke za zaštitni medicinski material, dok je u Ministarstvu zdravlja nabavka zaštitnih materijala, opreme i lekova u završnoj fazi. Pored institucionalnih akcija, pojedinci i preduzeća na Kosovu i inostranstvu nastavljaju da pomažu brojnim donacijama kao doprinos upravljanju situacijom sa COVID-19 “, napisao je on.

 Prema njegovim navodima registrovano je oko 300 volontera i trenutno dežuraju pomažući građanima i zdravstvenom osoblju.

 Ovo krizno vreme je još jednom ukazalo na solidarnost, spremnost, svest i visoku građansku kulturu, naveo je Vitia I ponovo pozvao građane da ostanu u kućama.

 „Sve ovo je velika pohvala, priznanje i pomoć za zdravstveno osoblje. Ostanite kod kuće. Pridržavajte se preporuka MZ i NIJZK. To ćemo učiniti zajedno ", napisao je Vitia.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš