Veterani OVK prikupljaju potpise o izmeni zakona o S. sudu

Predstavnici udruženja ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova počeli su danas sa prikupljivanjem potpisa za peticiju o promeni obima nadležnosti Specijalnog suda.

Veterani OVK prikupljaju potpise o izmeni zakona o S. sudu

Oni zahtevaju da Skupština Kosova odobri izmene i dopune Zakona o specijalizovanim većima i specijalnom tužilaštvu, jer kako navode, trenutni diskriminiše borbu OVK.

Nasim Haradinaj, potpredsednik Udruženja veterana Oslobodilačke vojske Kosova, izjavio je da je ova petcijia poslednja prilika za poslanike da izmene ovaj Zakon.

"To je poslednja prilika za sve one koji su pogrešili i glasali za ovaj Sud. Naša želja je da ne dođe do njegovog formiranja, ali bar treba promeniti Zakon o specijalizovanim većima. Svaki poslanik će nositi svoje breme", rekao je Haradinaj.

Predstavnik organizacije veterana OVK, Džavit Jašari tvrdi da Specijalni sud narušava Ustav Kosova. On je pozvao poslanike da ponovo razmotre Nacrt zakona.

"Specijalni sud narušava Ustav Kosova. Pozivamo da zakon bude ponovo razmatran, mi smo protiv takvog suda. To je najgora uvreda koja je učinjena albanskom narodu zato što je borba OVK-a bila nacionalna", izjavio je Jašari.

Predstavnici udruženja najavljuju da će peticija biti potpisivana u svim opštinama na Kosovu. Pre dve godine, Skupština Kosova, sa 82 glasa za, usvojila je Zakon o Specijalnom sudu. U sali tada nisu bili prisutni predstavnici opozicije koji su se protivili ovom Zakonu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš