Veselji: Vojska Kosova će biti formirana

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je danas predstavnike Srpske liste u kosovskom parlamentu da i dalje budu konstruktivni i ozbiljno razmisle da podrže formiranje Vojske Kosova, jer je to proces koji će se neizostavno desiti.

Veselji: Vojska Kosova će biti formirana

Prema njegovim rečima, proces formiranja vojske Kosova kasni i svi moraju da shvate da kosovska država neće biti talac nikome, izjavio je Veselji za Radio-televiziju Kosova.

"Svi moraju da shvate da ovo stanje neće ostati talac nikome van Kosova i da ćemo raditi na tome da se vojska formira. Proces kasni i zbog toga pozivam kolege iz Srpske liste koji u parlamentu obavljaju veoma pozitivan rad da podrže proces, jer će vojska biti formirana", rekao je Veselji.

RTK podseća da je američki kongres pozvao administraciju SAD da pomognu Kosovu da se pridruži NATO programu "Partnerstvu za mir"."Ova odluka SAD pokazuje da Vašington želi stabilnost u regionu. Verujem da je ta odluka veoma važna jer podiže svest o značaju potrebe da Kosovo dobije svoju vojsku", dodao je predsednik Skupštine Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš