Veselji: Nastavljamo dijalog kad Beograd povuče poternice

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da će Priština nastaviti dijalog sa Beogradom jer je to zahtev koji mora da ispuni radi napretka na putu ka EU, ali će to učiniti tek kada Beograd povuče sve poternice za građanima Kosova.

Veselji: Nastavljamo dijalog kad Beograd povuče poternice

"Mi ćemo nastaviti dijalog kao proces jer se to od Kosova traži kako bi napredovalo na putu evropskih integracija. Istovremeno, nikada se nećemo saglasiti da srpska država ima autoritet nad našim građanima", rekao je Veselji, prenosi "Zeri".

Veselji je naglasio da Beograd ne može da se meša u unutrašnja pitanja Prištine i da ne može da podiže optužnice nad kosovskim građanima.

Predsednik kosovske skupštine je za "Kljan Kosova" rekao da će Kosovske snage bezbednosti (KSB) dobiti vojni mandat, istakavši da su za to odgovorne kosovske institucije i da to "ni na koji način ne ugrožava odnose Kosova sa saveznicima".

"Formiranje vojske je odgovornost kosovskih institucija. Veoma brzo ćemo transformisati KSB u vojnu snagu", naveo je Veselji.

Inače, kako je juče prenela Koha Ditore, Vlada Kosova planira da transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku sprovede na jesen navodeći da je odlaganje zatražila međunarodna zajednica.

A predstavnici zemalja Kvinte pozvali su kosovske vlasti da ne preduzimaju jednostrane akcije u vezi uspostavljanja vojske, jer bi, kako se navodi, takva inicijativa ugrozila regionalnu stabilnost.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš