Ustavni sud neobjavljivanjem presude odlaže datum izbora

Prošle su dve nedelje otkako je Ustavni sud presudio da je vlada na čijem je čelu Abdulah Hoti izglasana nezakonito, međutim, iako stranke čekaju, Ustavni sud nije objavio potpunu presudu. Objavljivanjem pune odluke otvara se put za održavanje vanrednih izbora, prenosi Gazeta ekspres.

Ustavni sud neobjavljivanjem presude odlaže datum izbora

Međutim, iako su prošle dve nedelje, stranke još nisu dobile potpunu presudu.

U Ustavnom sudu je pre nekoliko dana rečeno da se presuda finalizuje, ali nije naznačen tačan datum kada će biti objavljena.

“Presuda se finalizuje i čim bude gotova, biće poslata svim stranama koje su uključene u slučaj, biće objavljena na internet stranici Suda i u ‘Službenom glasniku’“, rekao je Veton Dula, službenik za komunikacije u Ustavnom sudu.

Neobjavljivanje celokupne presude Ustavnog suda zaustavilo je rad na raspisivanju novih izbora.

V. d. predsednika Vjosa Osmani je u Predsedništvu dva dana zaredom bila domaćin svim političkim strankama, a posle sastanaka je rekla da će se o datumu izbora odlučivati tek nakon objavljivanja celovite odluke Ustavnog suda.

Dan objavljivanja kompletne presude čeka i Samoopredeljenje. U tom pokretu s najvećim nestrpljenjem očekuju da vide da li je lideru te stranke Aljbinu Kurtiju dozvoljeno ili ne da učestvuje na izborima koji se očekuju početkom godine.

Ustavni sud je glasanje o Vladi Kosova koju je predvodio Avdulah Hoti proglasio nevažećim.

Sud takođe u svojoj odluci navodi da se novi izbori moraju održati najkasnije 40 dana od dana njihovog raspisivanja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš