UNK zabrinuto zbog napada PS na novinare

Udruženje novinara Kosova saopštilo je danas da je zabrinuto zbog jezika koji zvaničnici Pokreta Samoopredeljenje koriste protiv glavnog urednika Koha Ditore Agrona Bajramija, novinara ovog lista Besnika Krasnićija i autora "Rubikona" na Klan Kosova Adriatika Keljmendija , prenosi Gazeta Ekspres.

UNK zabrinuto zbog napada PS na novinare

"Taj oblik izražavanja prema novinarima je napad na slobodu izražavanja. Takvi pritisci štete ne samo radu novinara, već i demokratiji u zemlji. Optužujući novinare da favoriziraju jednu ili drugu stranku, oni stvaraju od njih targetovane objekte. Svaka žalba protiv izveštaja, koji se mogu oceniti kao neprofesionalni, može se uputiti nadležnim institucijama", naglašava se u saopštenju UNK.

Kako se dodaje, novinari imaju pravo da slobodno rade svoj posao, bez straha od etiketiranja ovakve prirode.

"Udruženje novinara Kosova poziva sve političke zvaničnike da zaustave napade na novinare, kako bi njihov rad služio javnosti i demokratskom razvoju našeg društva", zaključuje  se u reakciji.

Reakcija UNK je usledila nakon šti je nekoliko čelnika PS na društvenim mrežama objavilo navode da pomenuti novinari pišu za račun političkih protivnika Samoopredeljenja.

Ranije danas i pojedine političke stranke reagovale su u i stale u zaštitu novinara.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš