Ukidanje viza jedna od mera Ambasade zbog S. suda

Konzul u Američkoj Ambasadi u Prištini, Brajan Kortevil, izjavio je u intervjuu za novine Zeri da se u ambasadi razmatraju mere koje će biti preduzete protiv kosovskih lidera ukoliko nastave sa inicijativom ukidanja Zakona o specijalnom sudu.

Ukidanje viza jedna od mera Ambasade zbog S. suda

Kortevil se nada da će savet američkog ambasadora Delavia biti saslušan od strane lidera jer je u suprotnom ukidanje viza jedna od mera koje se mogu primeniti.

Američki ambasador u Prištini, Greg Delavi, upozorio je kosovske lidere da će, ako nastave sa inicijativom za ukidanje Zakona o Specijalnom sudu, biti izrečene stroge mere.

Kako su mediji ranije preneli, Ambasada SAD u Prištini nije izdala vizu premijeru Kosova Ramušu Haradinaju, koji je trebao da prisustvuje "jutarnjoj molitvi" u Vašingtonu zbog, kako se navodi, njegovog odnosa prema Specijalnom sudu, kao i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Konzul u Ambasadi SAD u Prištini Brajan Kortevil je tokom ekskluzivnog intervjua za Zeri rekao da još nisu izrečene pojedinačne mere jer postoji diskusija koja se odvija unutar ambasade.

Kortevil ističe da se nada tome da će njihov savet biti saslušan od strane lidera jer u suprotnom jedna od mera koje se mogu preduzeti je ukidanje viza

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš