Uhapšena poslanica opozicionog Samoopredeljenja

Kosovska policija privela je poslanicu opozicionog "Samoopredeljenja", Doniku Kadaj-Bujupi, na prelazu "Đeneral Janković", potvrdio je ovaj pokret na svojoj Fejsbuk stranici.

Uhapšena poslanica opozicionog Samoopredeljenja

vrde da njeno hapšenje ima veze sa demarkacijom sa Crnom Gorom, o kojoj bi, prema najavama, poslanici uskoro mogli da diskutuju u skupštini. I KP je potvrdila hapšenje, navodeći inicijale ove poslanice, te da je privedena na osnovu poternice.

Ovaj pokret, koji se inače najoštrije protivi demarkaciji Kosova i Crne Gore, navodi i da se radi o nepravednom potezu "jedne kriminalne vlasti". 

"Odmah zaustaviti progon poslanika i aktivista. Sporazum o demarkaciji ne bi trebalo da bude u Skupštini. Demarkacija neće proći," naveli su iz Samoopredeljenja.

Kadaj-Bujupi nije jedina poslanica Samoopredeljenja koja je privedena. Poslanici ovog pokreta privođeni su u više navrata, a uglavnom zbog, kako je saopštavala policija, bacanja suzavca tokom sednica Skupštine Kosova, čime su se poslanici protivili, između ostalog, demarkaciji, formiranju Zajednici srpskih opština, glasanju za kosovskog predsednika.

Aktivisti Samoopredeljenja su takođe nekoliko puta privedeni, a u toku je i sudski proces protiv petoro njih koji se optužuju da su izvršili napad na Skupštinu Kosova prošle godine. Jedan od optuženih za ovo delo, Astrit Dehari, preminuo je u pritvoru, a ovaj pokret tvrdi da se radi o ubistvu.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš