U Briselu dogovoreni obostrani ustupci, ZSO uskoro

Sastanak na visokom nivou Beograda i Pristine, uslovio je ustupke obe strane, jer su poslednja dešavanja uticala da predstavnici Evropske unije žele sprovođenje dogovorenog bez tenzija i zapaljivih izjava, poručuju analitičari na Kosovu Ljubormir Stanojković i Škeljzen Maljići. Obojica su u emisji Poglavlje istakli da dijalog nema alternitivu.

U Briselu dogovoreni obostrani ustupci, ZSO uskoro

Za pregovaračkim stolom u Briselu našla su se važna pitanja, kao što je voz, zapaljive izjave, fomriranje Zajednice srpskih opština, ali i zid u Severnoj Mitrovici, mišljenja je analitičar Ljubomr Stanojković. On ističe da je međunarodna zajednica ovoga puta zadala jasne zadatake za obe strane.

"ZSO je glavna packa koja je udarena rukovodstvu opštine, zašto se slabo radi na izradi statuta za formiranja ZSO i to je bilo najteže pitanje za predstavnike Prištine i lično mislim da su pristali na to i da će to uskoro da se desi, ali ne na Sretenje i ne jednostarno kako su Srbi najavili. A Beograd je za  zadatak dobio hitno sprovođenje sporazuma o prvosudđu, i da ne sme više biti provokacija kao što je voz ili zapaljiveizjave", kazao je Stanojković.

Analitičar Škeljzen Maljići deli mišljenje predsednika Kosova Hašima Tačija da je najbolje rešenje da Srbija prizna nezavisnot Kosova.

"To je najbolje rešenje, dobro je i za samu Srbiju. Praktično je završena stvar, jer ne može Srbija da vrati Kosovo bez nekog novog rata, a i mislim da Srbija uopšte nema iluzije da vrati celo Kosovo", rekao je Maljići.

Više o ovoj temi u večeršnjoj emisiji Poglavlje koja je na programu RTK2  u 20 sati.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš