"Turski biznismen zatvorio biznis na Kosovu, otišao u Srbiju kod Vučića"

urski biznismen Besim Minkara je fabriku "Rematex" u Dragašu ostavio u lošem stanju. Turski investitor je mnogo zadužio fabriku koja je bila poznata po proizvodnji tekstila. Blizu dva miliona je iznos duga u kojem je Minkara ostavio fabriku "Rematex", piše Indeksonline

---

Besim Minkara ima poreske dugove u hiljadama evra, za neisplaćene zarade radnicima, struju, komunalne usluge, kao i dugove za usluge transporta."Našoj kompaniji Besim Minkara duguje punih 65.000 evra. Mi smo vršili sve usluge transporta radnika, ali taj dug nikada nije isplaćen," rekao je jedan od vlasnika firme za prevoz "Erëza" u Dragašu, Mehal Rišeni.

Fabrika "Rematex" je više od godinu dana zatvorena, a radnici nastavljaju da traže novac koji im duguje turski milioner.

Radnici fabrike kažu da će iskoristiti sve legalne načine kako bi dobili novac.

"Mi ćemo na sve načine pokušati da dobijemo novac. Angažovali smo sudske izvršitelje, koji izgleda da nisu uradili mnogo posla. Ali to je naš novac i nećemo stati dok nam ga Besim Minkara ne vrati," rekao je za  Indeksonline jedan od bivših radnika Rematex-a.Ali turski biznismen izgleda nema krizu sa novcem. Isti je juče viđen u Srbiji sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem. On je otvorio novu fabriku u Lebanu, u Srbiji, za koju se očekuje da će da zaposli više od 300 radnika.

Izvor: (Indeksonline)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš