Thaçijeva obećanja o novim opštinama, ne postoje u agendi Haradinajeve Vlade

Predsjednik Hashim Thaçi 2011. godine kada je bio premijer Kosova uoči izborne kampanje, obećao je stanovnicima Rugove, Gjonaja, Zherge, Hgoshta i Komorana da će ova mjesta biti nove opštine.

Thaçijeva obećanja o novim opštinama, ne postoje u agendi Haradinajeve Vlade

I na kampanji za parlamentarne izbore 2014. godine, Thaçi je ponovio obećanje o novim opštinama, koje sada imaju status sela, piše Indeksonline.

Sada, pošto je Thaçi predsjednik, trenutna Vlada koju predvodi Ramush Haradinaj, nema namjeru da se bavi ovim obećanjem šefa države.

U odgovoru Vlade za Indeksonline se navodi: “O ovom pitanju obratite se predsjedništvu. Premijer Haradinaj ovo pitanje nema u agendi”.

Međutim, kako bi se to učinilo, prvo je potrebno dopuniti i izmjeniti Zakon o administrativnim granicama, Zakon o lokalnoj samoupravi, planiranje budžeta i da se izvrše neke odgovarajuće analize o stabilnosti i funkcionisanju.

Nacionalni koordinator za državne reforme, Besnik Tahiri u izjavi za Indeksonline kaže da osnivanje jedne ili više novih opština treba da bude sveobuhvatan, transparentan  i konsultativan proces.

“Nespremnost institucija da pruže usluge građanima, bilo putem administrativnih ureda ili komunalnih zajednica, dovela je do toga da se poveća broj zahtjeva za nove opštine”, rekao je Tahiri.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš