Thaci na prijemu za novinare: Kosovska reprezentacija će biti jedna od najjačih u Evropi

Povodom 3. maja, Svetskog dana slobode štampe, predsjednik Kosova Hashim Thaci organizovao je večeras u Prištini prijem za predstavnike medija.

Thaci na prijemu za novinare: Kosovska reprezentacija će biti jedna od najjačih u Evropi

Thaci je čestitao novinarima njihov praznik i kazao da je Kosovo razvilo i da će i dalje snažno razvijati dobru klimu za rad novinara i slobodno izražavanje mišljenja, prenosi “Anadolija”…

Thaci je istakao da su se razvojem Kosova razvili i svjetski standardi u kosovskim medijima.

“Zahvaljujem se svima vama koji ste nas i kritikovali i savjetovali i vama koji ste nas hvalili i nadam se da ćete takvi biti i u buduće, a ja ću uvijek biti sa vama i biću vam glavni partner i sada kao predsjednik zemlje”, kazao je Thaci.

Kosovski predsjednik je prisutnim medijskim radnicima, kao i svim građanima Kosova čestitao današnji historijski dan u kome je Kosovo primljeno u UEFA-u.

“Nadam se i duboko vjerujem da ćemo nakon gotovo 30 godina izolacije snažno startovati u evropskim ligama, ali i na Svjetskom prvenstvu i kosovska reprezentacija će biti jedna od najjačih u Evropi. Nadam se da ćemo okupiti jaku ekipu koja će biti uspješna i igrati impresivne utakmice”, naglasio je on.

Predsjednik Thaci je na kraju naveo da je ostalo još manje od 24 sata od još jedne historijske odluke za Kosovo, preporuke za ukidanje viznog režima kosovskim građanima od strane Evropske unije, tako da će ova sedmica, kako je kazao, za Kosovo definitivno biti historijska.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš