Tenzije obeležile sednicu skupštine, nastavak u petak

Sednica Skupštine Kosova, na kojoj je trebalo da bude usvojena Rezolucija u kojoj se navodi da su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova bili "odlučujući faktor u oslobođenju Kosova", prekinuta je oko 21:30.

Tenzije obeležile sednicu skupštine, nastavak u petak

Predsednik Skupštine Kadri Veselji prekinuo je sednicu nakon što je poslanik DPK Nuredin Ljuštaku došao do govornice i pokušao da se fizički obračuna sa predsednikom parlamentarne grupe Glaukom Konjufcom.

Naime, Konjufca je čitao izjavu Samija Ljuštakua koju je dao nakon što je osuđen, a zatim je Nuredin Ljuštaku prišao govornici i rekao Konjufci da je Samija Ljuštakua nazvao kriminalcem.

Poslanici i predsednik skupštine sprečili su fizički obračun. Nakon toga, Kadri Veselji je prekinuo sednicu.

Sami Ljuštaku bio je jedan od vođa bivše Oslobodilačke vojske Kosova iz takozvane "Dreničke grupe", koja je osuđena na više desetina godina zatvora zbog ratnih zločina tokom sukoba na Kosovu.

Inače, sednica će biti nastavljena u petak, a rezolucija je već prosleđena poslanicima, tekst je izradila radna grupa sačinjena od predstavnika svih parlamentarnih klubova.

U tekstu rezolucije stoji, da je "oslobodilački rat Kosova na čelu sa Oslobodilačkom vojskom Kosova vođen kako bi Kosovo bilo oslobođeno".

,,Borba je donela slobodu i nezavisnost za sve ljude na Kosovu, a poštovana su sva prava i najviši standardi rata. Borba je vođena isključivo protiv policijskih i vojnih snaga Srbije na Kosovu", navodi se u rezoluciji.

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš