"Tema podele Kosova više ne postoji"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je nakon povratka iz posete Nemačkoj izjavio, da se o temi podele nije uopšte razgovaralo, jer ta tema više ne postoji.

"Tema podele Kosova više ne postoji"

Haradinaj je na konferenciji za medije u Vladi Kosova izjavio, da diskusije o podeli Kosova tokom njegovih susreta sa kancelarkom Angelom Merkel i drugim zvaničnicima nije bilo.

"Diskusija o toj temi nije nastavljena, jer ona više ne postoji. Naravno, razume se da je u interesu Kosova da kažemo da je nastavak dijaloga i pronalaženje rešenja posao više strana kada je u pitanju samit u Parizu. Garantujem vam, da niko neće pokazati prstom prema Kosovu", kazao je Haradinaj.

Ocenio je, da je ova poseta doprinela drugom nivou saradnje sa Nemačkom o svim temama koje se tiču Kosova.

"Kosovo se tretiralo kao bilateralna država i to je napredak Kosova u odnosima sa jednom snažnom zemljom kako što je Nemačka. Ja se zahvaljujem kancelarki Merkel i drugim institucijama", rekao je premijer Kosova. 

Rekao je i da je poznat njegov stav o taksama.

"Ona može biti ukinuta samo ako Kosovo bude priznato od strane Srbije. Nije taksa smetnja za dijalog, već nespremnost Srbije da se vrati dijalogu", kazao je Haradinaj.

On je potvrdio da je Nemačka još jednom rekla "da" procesu liberalizacije viza za građane Kosova i da radi na stavljanju na dnevni red pitanje viza na sastancima Evropskog saveta tokom ovog leta.  

"Sada nam treba jedan ili više sponzora koji rade u pravcu liberalizacije viza, sada smo u fazi u kojoj nam je potrebna pomoć", kazao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš