Tahiri: Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom

Ministar pravde Abeljard Tahiri kaže da je Kosovo poslalo četiri zahteva srpskim vlastima tražeći dokaze u vezi sa ubistvom političara Olivera Ivanovića. On je takođe potvrdio da je Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom u vezi sa ovim slučajem. Ivanović je upucan prilikom ulaska u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici,16. januara.

Tahiri: Kosovo razmenilo informacije sa Srbijom

Ministar Tahiri je rekao da je Kosovo razmenilo relevantne informacije na zahtev susedne zemlje, naglašavajući da će samo saradnjom između dve zemlje doći do rešenje ovog ubistva.

Gazeta Express: Da li ste razmenili informacije sa državom Srbije u vezi sa tekućom istragom o slučaju ubijenog političara Olivera Ivanovića?

Tahiri: Ministarstvo pravde je izrazilo spremnost da u okviru pravnog okvira međunarodne pravosudne saradnje razmeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo pravde je, u saradnji sa državnim tužilaštvom, u ponedeljak prosledilo srpskim vlastima sve relevantne informacije u vezi sa ovim slučajem. Ova razmena neće ugroziti tekuće istrage.

Gazeta Express: Da li ste dobili informacije iz Srbije?

Tahiri: Želim da potvrdim da Srbija nije odgovorila na zahteve Tužilaštva Kosova u vezi sa ovim slučajem. Ministarstvo pravde i Osnovno tužilaštvo u Mitrovici čekaju odgovor srpskih vlasti u vezi sa četiri (4) zahteva kojima smo im se obratili za pribavljanje dodatnih dokaza. Stoga, pozivam srpske vlasti da sarađuju sa kosovskim institucijama koje su na ovom predmetu i da što pre odgovore na naše zahteve, jer dokazi prikupljeni tokom ove razmene mogu biti ključni za istragu relevantnih tela, a u cilju rešavanja ovog slučaja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš